Ortodoxia – viziunea cea dreaptă în ceea ce privește familia, țara, lumea: Mitropolitul Teofan

„Ortodoxia înseamnă viziunea cea adevărată și dreaptă în ceea ce privește familia, în ceea ce privește țara, în ceea ce privește lumea”, a afirmat Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei în prima duminică din Postul Paștilor.

„Ortodoxia este dreapta slăvire adusă lui Dumnezeu”, a continuat ierarhul, „este credința cea dreaptă, cugetarea cea adevărată despre relația pe care omul o are cu Dumnezeu, cu semenii săi și cu toată creația”.

IPS Teofan în Catedrala Mitropolitană din Iași, 17.03.2019. ©Doxologia/Tudorel Rusu

Ortodoxia este creștinismul autentic. 3 dovezi

Înaltpreasfinția Sa a slujit în Duminica Ortodoxiei, 17 martie 2019, la Catedrala Mitropolitană din Iași și a explicat la finalul slujbei de ce Ortodoxia este „creștinismul autentic”. În acest sens, ierarhul a spus că autenticitatea credinței noastre este dovedită de trei mari principii:

  1. Conștiința dogmatică – Ortodoxia are la bază dogmele cele adevărate ale dreptei credințe;
  2. Conștiința ascetică – insistă asupra acestei lucrări de post, de rugăciune, de lacrimi, de metanii, de jertfa de sine, fără de care nu poate fi concepută credința noastră;
  3. Conștiința bisericească – nu poate exista creștin adevărat decât înăuntrul Bisericii.

„Ortodoxia este, așadar, credința cea adevărată, este icoana cea binecuvântată a Maicii Domnului care cuprinde în inima ei toată suferința și bucuria, toată pacea și încercarea noastră și a lumii”.

„Să-I mulțumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să ne naștem în Biserica Ortodoxă!”, a spus la final Părintele Mitropolit.

IPS Teofan în Catedrala Mitropolitană din Iași, 17.03.2019. ©Doxologia/Tudorel Rusu

Mitropolitul a oficiat în cadrul slujbei de duminică hirotonia în preot a diaconului Lucian Roșu, pe seama Parohiei „Nașterea Maicii Domnului”- Dârloaia, comuna Bârgăuani, județul Neamț.

Mai multe detalii și fotografii de la eveniment puteți afla pe site-ul Doxologia.

Foto credit: Doxologia / Tudorel Rusu

Comentarii Facebook


Știri recente