Ortodocșii români din Nisa vor avea biserică

Credincioșii din Parohia ortodoxă românească „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Nisa, Franța, vor avea în curând o biserică, informează TRINITAS TV. Terenul pe care va fi construit lăcașul de cult a fost deja obținut.

„Urmează să primim permisul de construcție și să începem construirea bisericii, proiectul fiind deja definitivat. Arhitecții sunt chiar din comunitatea din Nisa. Este un proiect la care ținem mult, proiect pe care mulți oameni și din România ar dori să îl sprijine”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

Parohia a fost înființată în urmă cu zece ani și în prezent sfintele slujbe se oficiază în spațiul oferit de Biserica Notre – Dame du Vallon des Fleurs din Nisa.

„Comunitatea românească de la Nisa ar dori să aibă o biserică care să îi reprezinte și în care ei să se regăsească ca și comunitate. Prezența românească acolo fiind la fel de veche ca cea rusească din secolul XIX”, a mai spus Înaltpreasfințitul Părinte Iosif.

Cei care doresc să se implice în acest proiect vor găsi coordonatele parohiei accesând site-ul web www.bisericaortodoxanisa.net.

Comentarii Facebook


Știri recente