Ori de câte ori ne rugăm Maicii Domnului ea ne împărtăşeşte din harul său – Episcopul Ignatie

„Ori de câte ori ne rugăm Maicii Domnului ea ne împărtăşeşte din harul său de curăţenie”, a spus miercuri Episcopul Ignatie al Huşilor la hramul Mănăstirii Moreni din Protopopiatul Vaslui.

Părintele Episcop a vorbit în cuvântul său despre frumuseţea lăuntrică a Maicii Domnului datorită căreia a fost aleasă pentru a-L naşte pe Hristos în lume.

„Maica Domnului este un model de frumuseţe interioară, sufletească, pentru fiecare dintre noi. Toţi alergăm după lucrurile frumoase. În orice strat al vieţii noastre tânjim după frumuseţe. Dumnezeu a aşezat în sufletul omului această sete după tot ce este frumos”.

„Omul, dacă cultivă frumosul, se va salva pe sine însuşi! Urâtul, tot ce ţine de întuneric, simţim că ne degradează din punct de vedere sufletesc. Nimănui nu-i place un suflet urât din punct de vedere spiritual. Iar noi devenim astfel ori de câte ori acceptăm să vină păcatul în viaţa noastră. Avem convingerea că Dumnezeu ne-a creat spre frumuseţe”, a spus Preasfinţia Sa.

La finalul omiliei, Părintele Episcop i-a îndemnat pe cei prezenţi să cultive mai mult frumosul, căci astfel chipul lumii de astăzi se poate schimba, scrie site-ul oficial al Eparhiei.

„Să încercăm să cultivăm mai mult frumosul! Să lăsăm la o parte viclenia, răutatea, desfrâul, vorba ocolită şi pofta nebunească după bani, care te dezumanizează! Căci în spatele schimonosirii lumii de astăzi stă urâţenia sufletească! Un om frumos lăuntric nu dezbină”, a explicat ierarhul.

Mănăstirea Moroeni este situată la 27 km sud de Vaslui, pe şoseaua Vaslui-Bârlad, ramificaţie dreapta Deleni. Aşezământul este construit în buza unui deal, înconjurat de alte dealuri mai înalte, dintre care Ţiclăul, aflat la sud-est, este cel mai înalt.

Viaţa monahală a început cu patru secole şi jumătate în urmă.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente