Orhei: Centrul pentru persoane fără adăpost a primit primul beneficiar

„Vova vagabondează pe străzile Orheiului de mai mult timp și a dormit pe unde a apucat, însă de astăzi (sâmbătă – n.r.) devine primul beneficiar al Casei Sfântului Spiridon, ocrotitor pentru oamenii fără adăpost din regiunea Orheiului”, a notat pe pagina de Facebook coordonatorul proiectului, pr. Sergiu Aga.

Piatra de temelie a centrului social a fost sfinţită în 2015 şi face parte din ansamblul parohiei Sf. Vasile de la Poiana Mărului, din Orhei. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Deşi mai sunt câteva finisaje de executat la centrul social, în prezent se poate locui în condiţii mai mult decât decente.

Am pornit căldura astăzi (sâmbătă – n.r.) în casa destinată oamenilor străzii. Ar mai fi câteva zile de lucru însă faptul că se poate dormi într-un așternut curat și a se face un duș ne-a făcut să-l primim pe Vova.

În postarea de pe Facebook, Parohul din Orhei a mulţumit Asociației „Fortotschka” din Germania și partenerilor care au sponsorizat proiectul. Clericul a lansat şi un apel umanitar. „Pentru cei ce își doresc să-i ofere lui Vova vreun rând de haine, le comunicăm că acesta este destul de înalt și foarte slab”.

Pentru donații

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”
Or. Orhei, str. Dorobanţilor 79, R. Moldova – 3504
Cod fiscal: 1013620012185
Cont: MD92ML000000002251933406 – EURO/LEI MDA
Tel: +373 79707501

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente