Orbirea duhovnicească este comportarea omului ca şi cum Dumnezeu n-ar exista, spune Episcopul de Bălți

„Orbirea duhovnicească este comportarea omului în creaţie ca şi cum Dumnezeu n-ar exista”, a spus Episcopul de Bălți duminică în biserica din satul Alexandru cel Bun, raionul Soroca, Rep. Moldova.

Reflectând la textul evanghelic citit în 15 iulie 2018 la Sfânta Liturghie, Episcopul Antonie a evidențiat că deși pierderea vederii trupești este tragică, „orbirea duhovnicească este mai gravă ca orbirea fizică”.

„Orbirea duhovnicească este nevederea lucrării lui Dumnezeu în creaţia Sa”, a spus Preasfinția Sa.

„Orbirea duhovnicească este comportarea omului în creaţie ca şi cum Dumnezeu n-ar exista, este folosirea darurilor lui Dumnezeu fără a-i mulţumi”, a insistat ierarhul.

„Să rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ajute să descoperim că toată darea cea bună şi tot darul cel desăvârşit sunt de la El, părintele Luminilor, să ne ajute să ieşim din insensibilitate spirituală, care înseamnă vieţuire în întuneric, şi să înţelegem că fără ajutorul Lui noi nu putem face nimic bun”, a subliniat la final Episcopul Antonie de Bălți.

Icoană în mozaic sfințită de Episcopul de Bălți

După Sfânta Liturghie, Episcopul Antonie a oficiat un Te Deum pentru Pr. paroh Iulian Damian, care și-a serbat ziua de naștere. Ierarhul s-a rugat și pentru credincioșii și binefăcătorii sfântului lăcaş din Alexandru cel Bun.

Episcopul a oficiat în continuare slujba de sfințire a unei icoane aflate la intrarea în sfântul lăcaș, realizată în tehnica mozaic, reprezentându-l pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul parohiei.

Icoana a fost realizată cu sprijinul material al Pr. Nicolai Dorneanu, preot paroh la Biserica „Sfânta Mahramă a Domnului şi Sfinţii Mucenici Brâncoveni” din Iaşi, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente