Orașul Pantelimon va avea o nouă biserică. PS Timotei Prahoveanul a sfințit piatra de temelie

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sfințit duminică piatra de temelie a noii biserici care va fi construită în orașul Pantelimon.

Lăcașul de cult cu hramurile „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena” și „Sf. Cuv. Grigore Decapolitul” va aparține Parohiei Pantelimon II.

În cuvântul rostit, Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a vorbit despre mesajul Evangheliei din Duminica a 26-a după Rusalii.

„Sunt foarte mulți oameni preocupați de hambare, de mărirea lor, de faptul că au agonisit mai multă recoltă ca în alți ani și de fapt nu se gândesc decât la ei”.

„Evanghelia ne îndeamnă să ne ferim de această dorință exagerată de a mări permanent hambarele, de a căuta să avem mai mult decât ne trebuie și ne îndeamnă către ceea ce numim noi generozitate”.

Ierarhul a prezentat şi care sunt investițiile profitabile „cu adevărat” în viața oamenilor.

„Cea mai importantă investiție este aceea pe care o îndreptăm către biserică. Cea mai importantă investiție este atunci când devenim și noi ctitori de biserici”.

„Aceasta este o investiție pe care nu avem cum să o regretăm, pentru că hambarele se pot goli la un moment dat”, a spus Preasfinţia Sa.

Evanghelia duminicală îndeamnă nu doar să privim „către noi”, a subliniat Părintele Episcop, ci să privim și „către celălalt”.

Biserica din oraşul Pantelimon se înalţă pe strada Vişinilor, nr. 24.

Foto credit: Facebook / Parohia Pantelimon II

Comentarii Facebook


Știri recente