Oradea | PS Sofronie i-a binecuvântat pe cei afectaţi de scleroză multiplă

PS Sofronie la centrul ASOradea

PS Sofronie i-a vizitat recent pe beneficiarii Centrului de servicii sociale „Acoperământul Maicii Domnului” din cadrul Asociației Filantropia a Episcopiei Oradiei. Instituţia oferă servicii sociale în special persoanelor afectate de scleroză multiplă. Episcopul Oradiei i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi, i-a încurajat şi le-a oferit daruri.

Membrii Ansamblului artistic profesionist „Crișana”, condus de Leontin Ciucur, au interpretat colide specifice zonei Bihor, dar și din repertoriul național. Apoi, părintele Laurențiu Lazăr, consilier social-filantropic la Centrul Eparhial și directorul Asociației Filantropia Oradea, a prezentat un bilanț al activităților centrului în anul care se apropie de sfârșit.

Nașterea Domnului ne aduce, și în acest an, întărire în credință, iar serbarea de astăzi și bucuria de a fi împreună întărește candela speranței în mai bine, de care cu toții avem nevoie în viață. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne dăruiește, pentru încercări, pentru zilele frumoase, dar și pentru zilele mai grele, prin care ne întărim în credință, și cu credința în suflet mergem mai departe”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Marcel Morar, beneficiar al Centrului din Oradea.

Frecventez acest centru de aproximativ trei ani de zile și mă simt tot mai bine deoarece aici mi-am făcut prieteni noi, aici avem posibilitatea să desfășurăm un program complex de gimnastică, drenaj și masaj limfatic, jocuri și exerciții care ne ajută foarte mult, atât fizic, cât și psihic”, a declarat Ioana Erdei, pacientă a centrului.


Centrul de scleroză multiplă din Oradea a luat fiinţa în anul 1993. Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, odată cu înfiinţarea Asociaţiei Filantropia Oradea, în anul 2009, membră a Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române, Centrul de scleroză multiplă a devenit parte integrantă a Asociaţiei Filantropia Oradea, clădirea centrului fiind sfinţită şi inaugurată în 16 noiembrie 2012 de  Chiriarhul Oradiei.

Centrul de servicii sociale „Acoperământul Maicii Domnului” din Oradea deservește un număr de 150 de persoane cu scleroză multiplă, din cele peste 300 diagnosticate cu această boală din judeţul Bihor, oferind servicii de informare şi consiliere, de kinetoterapie şi fizioterapie, ergoterapie, psihoterapie şi socializare.

Centrul are în dotare şi o ambulanţă, pentru asistenţă la domiciliu. Deoarece baza materială a centrului s-a înnoit în anul 2017, iar cadrele medicale specializate care asigură tratamentele pentru cei bolnavi dispun de spaţiul şi dotările necesare pentru un act medical de înaltă calitate, numărul beneficiarilor direcţi şi indirecţi va creşte.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente