Oradea | Dezbatere publică cu privire la definiția familiei în Constituție

În sala festivă Traian Moșoiu din Primăria municipiului Oradea a avut loc joi o dezbatere publică organizată de Coaliția pentru Familie, privitoare la definiția familiei în Constituția României.

Pentru modificarea articolului 48, alineatul 1 din Constituția României, referitor la familie, s-au strâns trei milioane de semnături la nivel național, iar în județul Bihor peste o sută de mii, informează Pr. Prof. Alin Sonea, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

În cadrul întâlnirii din 9 martie 2017 au luat cuvântul Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, Adina Portaru, avocat al Alliance Defending Freedom (ADF), organizație internațională cu sediul la Bruxelles care apără libertatea religioasă în lume și Prof. Dr. Paul Negruţ, rectorul Universităţii Emanuel din Oradea.

Mihai Gheorghiu a avertizat asupra eventualelor revendicări ce ar urma după legiferarea parteneriatului civil: legalizarea căsătoriilor homosexuale și posibilitatea acestora de a adopta copii.

În continuare, avocatul ADF a explicat că inițiativa Coaliției pentru Familie este constituțională.

Demersul nu este unul antieuropean sau neconstituţional, nu există nicio măsură prin care Uniunea Europeană ar obliga România să redefinească familia ca fiind altceva decât uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, a subliniat avocatul Adina Portaru.

Rectorul Paul Negruț a evidențiat necesitatea de a apăra normalitatea, ca temei al civilizației europene.

La manifestare a fost prezent Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei și reprezentanți ai altor confesiuni creștine din Bihor.

La dezbatere au luat parte un mare număr de preoți și diaconi, profesori, studenți și elevi de la instituțiile de învățământ teologic din municipiu, membri din Asociația Părinți pentru Ora de Religie și din Asociației Femeilor Ortodoxe Române și numeroși credincioși orădeni.

Comentarii Facebook


Știri recente