„Ora de religie altfel” la Mănăstirea Antim

Biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc şi Şcoala Gimnazială Maica Domnului organizează miercuri, 09 martie 2016, de la ora 13:00,la Mănăstirea Antim,Ora de religie altfel cu temaSf. Ierarh Antim Ivireanul, cârmuitor bisericesc şi propovăduitor al Evangheliei, după cum informează ateneulsfantuluipantelimon.blogspot.ro

Programul acestei ore de religie altfel, pregătit de copii pentru copii, cuprinde o expoziţie de icoane pe lemn şi o piesă de teatru în care personajul central este Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Ca o încununare a efortului lor de cunoaştere, cei aproape 20 de elevi de la Şcoala Gimnazială Maica Domnului au ales să întreprindă un pelerinaj la Mănăstirea Antim din Bucureşti (locaş de cult construit între anii 1713-1715, la iniţiativa Sfântului Antim Ivireanul, după planurile întocmite chiar de acesta) pentru a asista la o lecţie cât mai vie de religie şi istorie.

Autor, tipograf, gravor, teolog, episcop şi mitropolit român de origine georgiană, Sfântul Ierarh Antim a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale Ţării Româneşti din secolul al XVIII-lea şi canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1992. Anul 2016 este Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente