Opt corale din patru ţări vor concerta la Festivalul de colinde al diasporei româneşti

Opt corale din Italia, Franța, Austria și Germania vor concerta în Nürnberg la Festivalul de colinde al diasporei româneşti intitulat „Române, să fii bun!…”.

În cadrul celei de a patra ediţii, organizată anul acesta în perioada 14-15 decembrie de Centrul Mitropolitan al Mitropoliei Germaniei și Parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Nürnberg, coralele vor interpreta colinde românești populare, bizantine, armonizate, precum și cântece de Crăciun din repertoriul internațional.

Festivalul de colinde al diasporei româneşti a prins viaţă în 2016 la iniţiativa Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale.

La fiecare ediţie, organizatorii își propun să promoveze frumusețea și diversitatea colindelor românești și cântecelor de Crăciun specifice fiecărei țări care găzduiește comunitățile parohiale româneşti, dar și frumusețea portului popular, informează Mitropolia Germaniei.

Corurile din Chivasso (Italia), München (Germania), Nürnberg (Germania), Paris (Franța), Saarbrücken (Germania), Strasbourg (Franța), Viena (Austria) și Villeneuve-St. Georges (Franța) vor interpreta sâmbătă, 14 decembrie (începând cu orele 18:00) un colind armonizat (Noi umblăm și colindăm…, aranjament de Mihai Bârcă), un colind din țara de unde provine corul și un colind bizantin (sau popular).

Duminică, 15 decembrie, după ce vor înfrumuseța Sfânta Liturghie la bisericile românești din Franconia, seara (orele 18:00) vor reveni la Catedrala din Nürnberg unde vor cânta cele mai frumoase colinde din propriul repertoriu.

Foto credit: arhivă Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente