Opt ani de la ridicarea Eparhiei Dunării de Jos la rang de Arhiepiscopie, marcaţi la Galaţi

S-au împlinit în 27 septembrie 2917 opt ani de la ridicarea Eparhiei Dunării de Jos la rang de Arhiepiscopie, precum şi al conferirii rangului de arhiepiscop Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian. Cu acest prilej, în toate bisericile Eparhiei Dunării de Jos au fost organizate evenimente liturgice și misionare speciale.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi sărbătoarea a început încă din ajun cu săvârşirea slujbei Privegherii, a informat Pr. Rareş Bucur.

Evenimentul aniversar din 27 septembrie, dar și pomenirea Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Românești, au prilejuit săvârşirea Sfintei Liturghii de preoţi slujitori din administraţia eparhială, de la protoierii, mănăstiri şi parohii.

În cuvântul său, Chiriarhul Dunării de Jos a precizat că la această sărbătoare Cel care ne-a întrunit mai întâi de toate la rugăciune este Domnul nostru Iisus Hristos.

Mai departe, a fost oficiată o slujbă de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu şi una de pomenire pentru toţi ierarhii slujitori pe tronul arhieresc al Dunării de Jos, preoţii, ctitorii şi binefăcătorii Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi.

La momentele liturgice din Catedrală au participat, pe lângă credincioşii de toate vârstele, numeroşi copii îmbrăcaţi în autenticul port tradiţional şi elevi ai Seminarului Teologic Sf. Apostol Andrei din Galaţi.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente