Onor la veteran! Cel mai nou locotenent-colonel în retragere este din Olt și are 100 de ani

Domnul Marin I. Olaru din comuna Găvănesti, județul Olt, a fost aniversat miercuri în biserica din sat la împlinirea vârstei de o sută de ani și avansat în gradul de locotenent-colonel în retragere.

La momentul aniversar au participat alături de membrii familiei veteranului și de preotul paroh Daniel Stoica reprezentanții Episcopiei Slatinei și Romanaților, oficialități locale și județene, reprezentanți ai Armatei.

Evenimentul a fost deschis cu rugăciuni de mulțumire rostite de Pr. Ion Rizea, Consilier Administrativ-Bisericesc, reprezentantul Episcopiei Slatinei și Romanaților.

A urmat un scurt cuvânt din partea sărbătoritului, care a rememorat câteva momentele trăite pe front în Războiul pentru Reîntregirea Țării (1941-1945), informează Pr. Militar Lt. Col. Iulian Toader de la Garnizoana Caracal.

Lt. Col. Toma Crăciun-Teau, comandantul Garnizoanei Slatina și Lt. Col. Lucian Cojocaru – Comandantul Batalionului I Instrucție Olt au oficiat apoi ceremonia de avansare a Domnului Olaru I. Marin în gradul de locotenent-colonel în retragere.

La final, veteranul a primit daruri și aprecieri ca omagiu pentru sacrificiul și munca depuse în slujba țării.

Marin I. Olaru aniversat la împlinirea a 100 de ani. ©Episcopia Slatinei și Romanaților

Batalionul 1 Instrucție Olt împlinește anul acesta, pe 1 septembrie, 150 de ani de funcționare.

Vezi mai multe imagini de la eveniment pe site-ul oficial al Episcopiei Slatinei și Romanaților.

Foto credit: Iulian Toader

Comentarii Facebook


Știri recente