Omul neglijent cu sine însuși este neglijent și cu cei din jurul său – Episcopul Huşilor

„Omul neglijent cu sine însuși este un om neglijent și cu cei din jurul său. Omul care are răsadurile murdăriei, ale mizeriei păcatului în inima și în sufletul lui, să știți că același lucru îl va sădi și în sufletele celor cu care el se întâlnește”, a spus joi Episcopul Huşilor.

Preasfinţitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie la biserica din localitatea Tătărăni, filie a Parohiei Ferești din Protopopiatul Vaslui, prima biserică din eparhie care are hramul Icoana Maicii Domnului Prodromiţa.

Hramul a fost acordat ca urmare a faptului că lăcaşul de cult are spre închinare o copie a Sfintei Icoane de la Mănăstirea Prodromu, scrie site-ul oficial al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În cuvântul rostit, Episcopul Hușilor a subliniat faptul că inima ocupă locul central în viața duhovnicească.

Hristos ne spune că centrul vieții omului nu este mintea, nu este rațiunea, ci este inima. Din inimă pornesc și lucrurile bune, dar și lucrurile foarte urâte. În inimă punem răsadul a tot ceea ce este bun sau rău și dacă am reuși să avem o atenție cuvenită față de universul nostru lăuntric, să știți că viața noastră de zi cu zi și viața noastră în relație cu ceilalți ar arăta mult mai frumoasă.

„Nu poți să dăruiești lumină dacă în inima ta n-ai sădit lumina. Nu poți să dăruiești bunătate dacă în inima ta nu ai cultivat această floare a bunătății. Nu poți să dăruiești liniște celui de lângă tine, dacă tu însuți nu te-ai luptat să câștigi această liniște”, a explicat Preasfinţia Sa.

La final, toți credincioșii prezenți au participat la o agapă pregătită de preot și comitetul parohial.

Foto Credit: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente