Omilii la Evanghelia după Ioan

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut volumul 15 din Seria nouă a colecției „Părinți și Scriitori Bisericești”. Volumul cuprinde „Omilii la Evanghelia după Ioan” a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Cartea este publicată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României. Traducerea din limba greacă veche a fost realizată de Maria-Iuliana Rizeanu, iar introducerea şi notele sunt semnate de Ierom. Policarp Pîrvuloiu.

Volumul conţine 88 de omilii ale Sfântului Ioan Gură de Aur. Autoritatea lor este certă, dat fiind faptul că Sinodul de la Calcedon le citează ca fiind operă hrisostomică.

Modelul fiecărei omilii este foarte bine definit. Frapează dimensiunea polemică a textului. Fiecare cuvântare debutează cu o concisă şi stilizată introducere. Urmează partea exegetică, cea mai amplă, în care sunt comentate în special versetele cele mai relevante pentru doctrina hristologică şi sunt combătute afirmaţiile arienilor. Finalul este o exhortaţie morală, concentrându-se asupra unei virtuţi sugerate, de regulă, de textul evanghelic analizat precizează ierom Policarp Pîrvuloiu în introducerea volumului.

Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă bisericaKreţulescu), Galeriile Cuvântul Vieţii (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1) sau prin comandă pe internet la adresa [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente