Omagiu adus părintelui profesor Constantin Mihoc

Părintele profesor Constantin Mihoc va fi pomenit duminică, 4 august, în biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Cuiejdiu, Protopopiatul Piatra Neamț. Tot mâine, părintele va fi pomenit de familie și la Biserica „Buna Vestire” din Suceava. La slujbă sunt așteptați și Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, și Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, după cum informează Ziarul Lumina.

Părintele Constantin Mihoc va fi pomenit și pe 11 august, după slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Cuiejdiu, oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Pe 4 august se împlinesc patru ani de când părintele profesor Constantin Mihoc și-a dat sufletul în mâinile Domnului. Pentru viața sa exemplară, dedicată slujirii Bisericii și lui Hristos, și pentru sfârșitul său mucenicesc, toți cei care l-au cunoscut pe părintele sunt încredințați că el este un mare rugător înaintea lui Dumnezeu.

„Fiindcă se apropie data de 4 august, când părintele Constantin a plecat spre cereștile locașuri, și pentru că se apropie și data sfințirii bisericii noastre, slujbă la care părintele ar fi dorit să fie prezent, m-am gândit să îi fac o slujbă de pomenire. Părintele venea cu mare dragoste aici la biserica noastră și era mult așteptat și iubit de oamenii din acest sat. El a contribuit mult la formarea credincioșilor și chiar a ajutat cu bani pentru înfrumusețarea bisericii pe care o prețuia enorm. Era un om modest și un model demn de urmat în credință și milostenie. Când credincioșii știau că el trebuie să vină aici în parohia noastră, participau în număr foarte mare la Sfânta Liturghie și ascultau cu foarte mare atenție cuvintele lui folositoare pentru suflet. Sunt convins că după patru ani de când părintele Constantin Mihoc a plecat dintre noi, colegii, prietenii și sutele de credincioși care l-au cunoscut, o parte avându-l duhovnic, nu l-au uitat†¦ am câștigat un rugător în ceruri. Cu ocazia resfințirii bisericii îi așteptăm pe fratele părintelui, Ioan Mihoc, directorul Seminarului «Veniamin Costachi» de la Mănăstirea Neamț, pe părintele Constantin Cojocaru, dirigintele din seminar al părintelui, precum și pe colegii și prietenii regretatului nostru prieten”, a spus pr. Florin-Gheorghe Sfarghie, parohul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Cuiejdiu.

Părintele lect. dr. Constantin Mihoc, de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Berlin, s-a mutat la Domnul în seara zilei de 4 august 2009, în timpul unor lucrări de demolare a unei clădiri, în locul căreia urma să se zidească o biserică pentru Comunitatea Românilor Ortodocși din Berlin.

Comentarii Facebook


Știri recente