Omagierea Patriarhului Teoctist în Parohia Victoria

În biserica Parohiei Victoria – Stăuceni, Protopopiatul Botoșani, județul Botoșani, va fi oficiată miercuri, 30 iulie 2014, Sfânta Liturghie cu prilejul împlinirii a șapte ani de când vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist Arăpașu a plecat la cele veșnice, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Slujba va fi săvârșită de părintele Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoșani, alături de un sobor de preoți. Programul va continua cu Parastasul pentru cel de-al cincilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, care se va săvârși în casa memorială a ierarhului din localitatea Tocileni din comuna Stăuceni.

La cele două slujbe sunt așteptați să participe membri ai familiei Patriarhului Teoctist, precum și numeroși credincioși din comuna Victoria. Amintim că în luna februarie a anului 2009, în satul Victoria din județul Botoșani a fost dezvelit bustul vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist în prezența a trei ierarhi din Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a numeroși preoți și credincioși. PF Teoctist a plecat la Domnul pe 30 iulie 2007 la vârsta de 92 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente