Olimpiada Națională de Religie și Arte la Slatina

În perioada 7-11 aprilie 2014, în Municipiul Slatina se va desfășura faza națională a Olimpiadei de Religie, organizată de către Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean și Episcopia Slatinei și Romanaților. Evenimentul este prilejuit de însemnătatea acestui an, declarat de Sfântul Sinod ca „Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română” – sfinți ocrotitori ai Episcopiei Slatinei și Romanaților, informează episcopiaslatinei.ro.

La faza națională a Olimpiadei de Religie vor participa 254 de elevi din clasele VII-XII, câștigători ai fazelor județene din toată țara, însoțiți de 40 de profesori de specialitate.

Totodată, Mun. Slatina va găzdui și faza națională a Olimpiadei de Arte Vizuale, în cadrul căreia concursul la secțiunea icoană se va desfășura la Mănăstirea Clocociov.

Deschiderea oficială va avea loc luni, 7 aprilie, orele 17.30, în Catedrala episcopală, în prezența Preasfințitului Episcop Sebastian, a dlui Inspector General de Religie Cătălin Pîslaru de la minister, a dnei Inspector Școlar General Felicia Man, precum și a altor reprezentanți ai autorităților locale.

Comentarii Facebook


Știri recente