Olimpiada Națională de Religie în Arhiepiscopia Târgoviștei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte MitropolitNifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, la Seminarul TeologicSf. Ioan Gură de Aur, s-a desfășurat faza județeană aOlimpiadei Naționale de Religie pentru seminarii și licee teologiceșiConcursul de Religie pentru clasele a V-a și a VI-a, la care au participat 78 de elevi, de la diferite școli din Eparhie, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Au obținut premiul I elevii:

-Maria Daria Mărtoiu, din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” din Târgoviște.

-Ștefania Florentina Sîrbu, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Dărmănești.

-Gabriela Raluca Stan, din clasa a IX-a, de la C. N. „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște.

-Ioana Daniela Tomescu, din clasa a X-a, de la C. N. „Nicolae Titulescu” din Pucioasa.

-Alexandra Olîc, din clasa a XII-a, de la C. N. „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște.

-EcaterinaRâșnoveanu, din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială „Ion Ciorănescu” din Moroieni.

-Marius Gabriel Ganea, din clasa a IX-a, de laSeminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”din Târgoviște, la disciplina Vechiul Testament.

-Ștefan Andrei Brezeanu, din clasa a X-a, de laSeminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”din Târgoviște, la disciplina Noul Testament.

-Dragoș Ionuț Mitroi, din clasa a XI-a, de laSeminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”din Târgoviște, Istoria Bisericii Ortodoxe Române.

-Valentin Ioniță, din clasa a XII-a, de laSeminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”din Târgoviște, Dogmatică.

Obținând premiul I, acești elevi s-au calificat la faza națională care va avea loc pentru clasele VII – XII, în perioada 18-22 aprilie 2016, la Timișoara, jud. Timiș, iar pentru Seminarii și Licee Teologice, în perioada 04-07 mai 2016, la Piatra Neamț, Jud. Neamț.

Tot cu acest prilej, s-a desfășurat și faza județeană aConcursului interdisciplinar „Cultură și spiritualitate”, la care au luat premiul I și s-au calificat la faza națională, ce va avea loc în orașulSuceava, jud. Suceava, în luna mai elevii:Adelina Ștefania Purcărea din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu” din Găești și Elena Gabriela Pascaru, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu” din Găești.

Comentarii Facebook


Știri recente