Olimpiada de Religie și Concursul „În Lumina lui Hristos”, în Episcopia Sălajului

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Petroniu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a organizat sâmbătă, 05 martie 2016, la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul Zalău, etapa judeţeană a Olimpiadei de religie, după cum ne-a precizat Prof. Claudia Boha, Inspector şcolar.

În cadrul acesteia au fost evaluate cunoştinţele religioase dobândite de 130 elevi din clasele VII-XII. Tematica a fost stabilită de către MEN în conformitate cu programa şcolară în vigoare, iar profesorii îndrumători şi elevii au avut posibilitatea de a consulta Bibliografia orientativă recomandată în Anexa Regulamentului specific privind organizarea şi desfăşurarea olimpiadei de religie.

Judeţul Sălaj va fi reprezentat la faza naţională care se va desfăşura la Timișoara în perioada 18-22 aprilie 2016 de elevii claselor VII-XII, situaţi pe locul I, care au obţinut cel puţin 90 de puncte.

La aceeaşi unitate de învăţământ s-a desfăşurat Ediția a VII-a a Concursului judeţean În lumina lui Hristos la care au participat 100 elevi din clasele V-VI. Acest concurs de cunoştinţe religioase este organizat anual în Episcopia Sălajului, datorită faptului că metodologia şi regulamentele în vigoare nu prevăd posibilitatea organizării pentru clasele respective a olimpiadei şcolare la această disciplină. Organizatorii au avut în vedere atât verificarea nivelului cunoştinţelor, cât şi antrenarea şi familiarizarea elevilor cu evaluările de acest fel. Concurenții au demonstrat cunoașterea învățăturilor de credință referitoare la Sfintele Taine, au analizat mesajul moral religios din minunile și pildele Mântuitorului și au prezentat modul de pregătire a credincioșilor pentru trăirea sărbătorilor creștine.

La Liceul Ortodox Sfântul Nicolae Zalău s-a organizat etapa judeţeană a Olimpiadei de religie pentru seminarii şi licee teologice ortodoxe. Primii patru elevi care s-au situat pe locul I la fiecare nivel de clasă vor participa la etapa naţională care se va desfăşura în perioada 04-07 aprilie 2016 la Piatra Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente