Olimpiada de Religie pentru seminarii și licee teologice, la final

Etapa națională a Olimpiadei de Religie pentru seminarii și licee teologice ortodoxe, desfășurată la Alba Iulia, s-a încheiat astăzi, 26 aprilie 2014, cu festivitatea de premiere. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul eparhial, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, informează TRINITAS TV.

„Noi prețuim mult prezența Religiei în școala românească. Acest obiect de studiu este deosebit față de toate celelalte obiecte sau discipline de învățământ. Pentru că prin Religie se transmite cuvântul plin de putere al lui Hristos, adică adevărul Evangheliei. Dacă celelalte discipline se ocupă de realitățile lumii văzute, Religia înalță sufletele tinerilor spre lumea veșniciei, spre cunoașterea lui Dumnezeu”, a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Elevii cu cele mai bune rezultate au primit premii din partea Ministerului Educației Naționale, a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, dar și a Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Alba Iulia.

Festivitatea de premiere s-a încheiat cu un scurt concert susținut de Corul de fete și cel al claselor de pastorală ale Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…