Olimpiada de Religie pentru elevii români din America a ajuns la a zecea ediţie

Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi a anunţat organizarea celei de-a zecea ediţii a Olimpiadei de Religie.

Olimpiada reprezintă un concurs de excelenţă care se adresează copiilor din parohiile Mitropoliei noastre cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru Religie, au anunţat organizatorii pe site-ul oficial.

Când se desfăşoară?

Etapa locală, la nivel de parohie va avea loc duminică, 7 aprilie 2019, după Sf. Liturghie. Etapa finală se va desfăşura în data de 12 mai 2019.

Unde va avea loc etapa finală?

  • Estul SUA–  va fi găzduită de Mănăstirea Sf. Dumitru, Middletown NY (NYC, Rochester, Syracuse, Philadelphia, Reading, Norfolk, Rockaway, Worcester, Southbridge, Boston, Atlanta, Austin, Houston, San Antonio)*
  • Centrul SUA- va fi găzduită de Catedrala Sf. Împ. Constantin și Elena, Chicago IL (Detroit, Troy, Windsor, Cleveland, Chicago, Fort Wayne, Lansing, S.Saint Paul)
  • Vestul SUA* – Los Angeles, Sacramento, Las Vegas, Hayward, Torrance, Seattle
  • Edmonton* – Boian, Calgary, Edmonton, Winnipeg, Vancouver, New Westminster, Victoria, Saskatoon;
  • Zona Toronto – va fi găzduită de parohia Sf. Andrei, Mississauga ON (parohiile din Ontario mai puțin Windsor și Ottawa);
  • Zona Montreal – va fi găzduită de Catedrala Sf. Gheorghe, Montreal QC (parohiile din Quebec plus Ottawa);

* Datorită distanțelor dintre orașele acestor centre metropolitane, Comisia de Educație a elaborat anul trecut, strict pentru California și Edmonton și parohiile din sudul SUA, o modalitate diferită de participare, prevăzută de Regulamentul Olimpiadei.

Cine participă?

Participarea la această olimpiadă este opţională şi individuală. Copii, între 8-18 ani înscrişi sau nu în programul Şcolilor parohiale, pot participa la Olimpiadă la nivelul uneia dintre cele două categorii de vârstă.

Aceste categorii sunt:

  •  8-12 ani
  • 13-18 ani

Tema anului 2019

Olimpiada de religie din 2019 va avea ca temă generală: „Mântuirea – unirea omului cu Dumnezeu prin credință, împlinirea poruncilor (Milostenie) și primirea harului dumnezeiesc al Sfintele Taine”.

Tematica

Tematica pentru olimpiadă atât la etapa pe parohie, cât şi la cea metropolitană, este constituită din programa analitică pentru Școlile parohiale al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi pentru anul școlar 2018/2019.

Premii

La etapa mitropolitană, premiile I aduc participarea gratuită la tabăra de vară a Mitropoliei din vara lui 2019 din Allegan, Michigan.

Fiecare parohie şi centru metropolitan va avea un regulament precis cu precizări cu privire la desfășurarea Olimpiadei.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente