Olimpiada de religie la Piteşti

Liceul Teoretic ”Ion Barbu” din municipiul Piteştia găzduit sâmbătă, 7 martie 2015, Etapa Judeţeană a Olimpiadei de Religie. Sâmbătă dimineață, elevii calificaţi în urma fazei locale, împreună cu profesorii de religie din cuprinsul Eparhiei au participat la o slujbă de Tede-um, oficiată în biserica cu hramul Sfântul Apostol Toma, construită în incinta liceului. Elevii împreună cu dascălii lor au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

Cu acest prilej, potrivit eparhiaargesului.ro, Înaltpreasfinţia Sa a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, evocând rolul deosebit pe care îl au familia şi şcoala în formarea comportamentului civic şi moral al tinerilor și a mulțumit Inspectoratului Școlar Județean Argeș pentru orânduirea cu multă grijă a învățământului argeșean, în general, dar cu precădere a învățământului religios din școlile de stat, care reprezintă o culoare ce împlinește tabloul acesta de frumoase virtuți românești, felicitând, totodată, pe cei care au înscris elevii la ora de religie.

Domnul Dumitru Tudosiu, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Argeș a menționat că: ”Astăzi, 7 martie, am depășit cu o zi momentul greu pe care l-am încercat cu toții, de a fi puși în situația ca religia să devină o disciplină opțională sau, după vrerea unora, să nici nu existe în trunchiul comun și în programa școlară. Inspectoratul Școlar Județean Argeș, cu voia lui Dumnezeu, a luat atitudine în legătură cu predarea religiei. A fost un test greu pentru toți. Suntem extrem de bucuroși că l-am depășit cu bine și arătăm, încă o dată, care este dorința poporului român, adică predarea religiei în școli”.

Domnul Constantin Biriboiu, Inspector General Adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeș, a subliniat faptul că ”este deja o tradiție această olimpiadă. A intrat în obișnuința colegilor mei de a participa și a pune umărul în organizarea acestor evenimente. Sper că beneficiarii – elevii – sunt încântați de modul în care sunt organizate lucrurile, cum sunt puse la punct și de modul în care sunt primiți și tratați în perioada desfășurării Olimpiadei de Religie”.

În urma rezultatelor, cei calificați vor participa la Olimpiada de Religie – faza națională.

Comentarii Facebook


Știri recente