Olimpiada de Religie în județul Buzău

Școala Gimnazială Vasile Cristoforeanu din Râmnicu Sărat a găzduit, sâmbătă, 05 martie 2016, faza județeană a Olimpiadei de Religie, pentru clasele VII-XII, după cum ne-a precizat Dragoș Olteanu.

Cei 130 de elevi înscriși, împreună cu profesorii lor coordonatori, au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Înainte de începerea concursului, corul școlii a susținut un program artistic, după care ierarhul a trecut pe la fiecare clasă, pentru a-i încuraja pe elevi și a le oferi cărți de rugăciuni, iconițe, calendare și alte cărți religioase.

„Am fost plăcut impresionat să constat că, la această olimpiadă, participă un număr semnificativ de elevi, pe care îi consider niște mărturisitori ai importanței orei de Religie în viața tinerilor. Le-am împărtășit cuvânt de încurajare și binecuvântare și, de asemenea, le-am urat succes în această competiție, încredințându-i că cei ce vor înregistra performanțe la faza județeană, calificându-se pentru etapa națională, vor beneficia de premii speciale din partea Arhiepiscopiei, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Sunt bucuros că profesorii de Religie din cadrul eparhiei noastre acordă o importanță deosebită disciplinei Religie, impulsionându-i pe elevi să conștientizeze valoarea credinței în viața omului, atât de necesară pentru formarea personalității și a caracterelor morale. Îi felicităm și dorim ca, pe viitor, să avem parte de cât mai multe bucurii și împliniri duhovnicești, din partea tinerilor și dascălilor lor“, a afirmat Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei.

În aceeași zi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a făcut un popas la fosta închisoare de la Râmnicu Sărat, unde a oficiat slujba parastasului pentru deținuții mutați la Domnul, apoi a vizitat celulele în care au fost întemnițați clerici, intelectuali de marcă și lideri ai unor partide politice, precum Ion Mihalache, Ion Diaconescu și Corneliu Coposu.

„Vă felicităm pe toți cei ce v-ați gândit ca, astăzi, o parte din timpul dumneavoastră să fie dedicat pomenirii celor ce nu mai sunt printre noi cu trupul, dar care, în duh, sunt alături de noi și suferă în continuare, văzând că nu știm să prețuim, cum se cuvine, libertatea pentru care ei au luptat, jertfindu-și sănătatea și viața. Chinurile pe care le-au îndurat acești înaintași ai noștri, în timpul regimului comunist ateu, din pricina iubirii lor de patrie, credință și neam, sunt inimaginabile. Din mărturisirile celor care au scăpat cu viață din astfel de închisori sinistre, precum cele ale arhimandriților Arsenie Papacioc și Sofian Boghiu sau a mitropolitului Bartolomeu Anania, mi-am dat seama că numai credința lor puternică, statornică și neîndoielnică, în Dumnezeu, le-a dat tăria de a rezista chinurilor cumplite la care au fost supuși“, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Peste două săptămâni, la Școala nr. 12 din municipiul Buzău, vor susține faza județeană a Olimpiadei de Religie, și elevii din clasele V-VI.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…