Oficiali ai statului român au vizitat Aşezământul Românesc din München

Aşezământul Bisericesc din Munchen a primit săptămâna trecută vizita unor oficiali ai statului român. Delegaţia din partea Senatului României și a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a fost întâmpinată de Episcopul vicar Sofian Braşoveanul.

Ramona Chiriac, Consul General al României la München, Viorel Badea, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării, Ovidiu Burdușa, secretar de stat DRP, Irina Neacșu, Direcția generală diaspora și comunități istorice, Mihăiță Dohotar, consilier, sunt reprezentanţii statului român care au vizitat edificiul aflat în construcţie.

„Oaspeţii au apreciat mărimea Aşezământului şi frumuseţea lucrării, apreciind că Aşezământul va fi reprezentativ pentru România şi pentru Ortodoxia din Germania, un loc unde românii de pe aceste meleaguri vor găsi adăpost şi alinare. A fost apreciat în mod deosebit faptul că la construcţie s-au folosit multe materiale româneşti, precum şi acela că stilul arhitectural reflectă minunat tradiţia mănăstirească românească”, a notat episcopul vicar pe contul de Facebook.

Centrul Bisericesc München este cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Situat la adresa Kastelburgstr. 84-88, 81245 München-Aubing, centrul cuprinde o biserică, o mănăstire și un centru comunitar parohial.

Biserica are hramurile Înălțarea Sfintei Cruci și Sf. Ier. Calinic de la Cernica. Așezământul mai are o capelă dedicată Sf. Cuv. Siluan Athonitul, considerat ocrotitor al centrului.

Foto credit: Facebook/PS Sofian Braşoveanul

Comentarii Facebook


Știri recente