Ocrotitorul spiritual a fost sărbătorit la Paraclisul de la Centrul Eparhial, Argeş

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a fost sărbătorit astăzi și în Eparhia Argeșului și Muscelului. În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, preoţii au oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul cu hramul Sfântului Ierarh de la Cernica din incinta Centrului Eparhial. Au fost prezenţi profesorii Seminarului Neagoe Vodă Basarab din municipiul Curtea de Argeș, elevii seminarului, dar și o parte din personalul Centrului Eparhial.

Cu acestă ocazie, Chiriarhul Eparhiei a amintit de viața plină de sfințenie a ierarhului Calinic, ale cărui sfinte moaște se găsesc la Mănăstirea Cernica. De asemenea, în această zi, Înaltpreasfinţia Sa îşi sărbătoreşte ziua onomastică. În decembrie 1971, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, s-a călugărit la Mănăstirea Căldăruşani şi a primit numele de călugărie al Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

Paraclisul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica din municipiul Curtea de Argeș a fost amenajat în anul 2008 la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, cu scopul de a servi ca spațiu liturgic, atât pentru personalul Centrului Eparhial, cât și pentru elevii și profesorii Seminarului Teologic  Neagoe Vodă Basarab.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…