Ocrotitorul României cinstit la Chitila. PS Timotei: Sf. Ap. Andrei ne-a adus cuvintele Evangheliei

Prima biserică de zid din București care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei și-a sărbătorit hramul miercuri, 30 octombrie 2016. Credincioșii au avut ocazia să participe la Sfântă Liturghie arhierească și să se închine la racla cu fragmente din moaștele sfântului ocrotitor al României, informează TRINITAS TV.

Cu acest prilej, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre cel care în urmă cu 2000 de ani ne-a adus cuvântul Evangheliei.

Foarte multe dintre mărturiile locale, din Dobrogea de astăzi, vorbesc despre prezenţa sfântului Apostol Andrei în acele locuri: peştera, izvorul, apa, drumurile pe care a umblat, chiar şi piatra pe care el a săvârşit Euharistia împreună cu ucenicii care îl urmau. Potrivit unei tradiţii, chiar în locul acela împăratul Traian a avut o discuţie cu cei care aveau deja credinţa creştină şi cunoşteau cuvintele evangheliei aduse cu ani în urmă de Sfântul Apostol Andrei. Toate acestea vin să întărească acest adevăr că Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, ne-a adus nouă cuvintele Evangheliei.

Ierarhul a amintit credincioșilor că viitoarea Catedrală Națională îl va avea ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei.

În timpul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotonit un diacon pe seama Bisericii „Sfântul Haralambie”- Belu și un preot pe seama Parohiei Progresul, ambele din Protopopiatul Sector 4 București.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…