Ocna Mureș: Copiii de la Așezământul Sf. Mucenic Ciprian au ecologizat o zonă din oraș

Copiii de la Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din orașul Ocna Mureș au organizat marți, împreună cu educatorii lor, o acțiune spontană de curățare a gunoaielor dintr-o zonă a localității. Coordonatorul așezământului a explicat că voluntariatul dezvoltă responsabilitatea și abilitățile sociale ale copiilor.

„Încercăm să conștientizăm importanța voluntariatului pentru toți cei implicați. Aceste activități presupun interacțiune, spirit civic și organizatoric, curaj, încredere, colaborare, inițiativă, responsabilitate și dinamism.”, a declarat Ciprian Orga, coordonatorul așezământului.

El a adăugat că voluntariatul îi ajută pe copii să-și dezvolte abilități importante: „Prin acțiunile de voluntariat pe care le desfășurăm periodic la Ocna Mureș, putem obține abilități și cunoștințe noi, dar și competențe sociale (încredere, solidaritate, toleranță), devenind astfel mai conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul nostru”.

Copiilor li s-a alăturat și Liana Stoica, directoarea Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din oraș. Participanții s-au echipat cu mănuși și au colectat câțiva saci cu deșeuri.

Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș a fost înființat în anul 2003 de Arhiepiscopia Alba Iuliei și oferă servicii sociale pentru 43 de copii, în cadrul Casei de Tip Familial și al Centrului de zi.

Casa de tip familial și-a început activitatea în 2012, printr-un parteneriat semnat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Serviciile oferite au ca scop îmbunătățirea rezultatelor de învățare și prevenirea abandonului școlar, dar și formarea de principii și conduite morale la tinerii sprijiniți.

Foto credit: Reintregirea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente