Obștea unei chilii din Athos susține la studii 10 tineri, prin bursele Pro Vita Iași

Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, oferă 100 de burse pentru copii și tineri cu rezultate foarte bune la învățătură, care provin din familii numeroase din județele Iași, Botoșani și Neamț. Dintre acestea, 10 burse au fost oferite de obștea Chiliei „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” de la Schitul athonit Lacu.

„Ajutăm copii buni care să devină oameni buni”, a răspuns părintele Pimen Vlad, fiind întrebat de ce au ales să susțină la studii zece bursieri Pro Vita.

„Să privim cu drag și cu speranță, așa, cu nădejde în viitor, ca de la copiii ăștia o să se ajungă oameni care o să conducă țara cum trebuie, care o să se îngrijească de cei mai în vârstă, o să-și crească copiii la rândul lor cum trebuie. Contează exemplul bun –  să fim un exemplu bun pentru ei, să le-arătăm și lor drumul bun și să-i ajutăm. Cu tot ce se poate, au și ei nevoie de-un impuls, de-o încurajare și materială și duhovnicească, din toate”, a mai transmis monahul.


Bursele de studiu, în valoare de 200 de lei, sunt oferite unor copii și tineri cu rezultate foarte bune la învățătură, olimpici, talentați și cu aspirații înalte.

Pro Vita Iași derulează din anul 2016 proiectul de susținere la studii care are ca scop sprijinirea parcursului educațional și profesional al copiilor din cadrul Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”.

Sursă foto: Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente