Obștea Schitului Prodromu și fiii duhovnicești și-au luat rămas bun: Înmormântarea Ieroschim. Iulian (VIDEO)

Părintele Iulian, duhovnicul de la Prodromu, a fost înmormântat sâmbătă în cimitirul schitului românesc din Sfântul Munte.

După prohodire, trupul părintelui a fost condus în cortegiu la locul de veci. Ctitorul și filantropul George Becali s-a numărat printre cei care au purtat năsălia. În cortegiu s-au mai aflat scriitorul Danion Vasile și biofizicianul Virgiliu Gheorghe.

Despărțirea de părintele lor, precum și solemnitatea și simplitatea cu care părinții din obște au citit și au cântat slujba înmormântării i-au făcut pe mulți dintre cei prezenți să verse lacrimi.

Nu s-a rostit niciun discurs sau cuvânt de rămas bun în afara celor din textul slujbei.

Conform rânduielii monahale, trupul ieroschimonahului a fost înmormântat fără sicriu, cu cărămizi la căpătâi.

Părintele Iulian de la Prodromu a plecat la Domnul în vârstă de 97 de ani. S-a născut în 8 ianuarie 1926 la Vorona, județul Botoșani. Părinții săi, Ilie și Elisabeta Lazăr, i-au pus numele de Ioan.

S-a închinoviat la vârsta de 20 de ani, la Mănăstirea Sihăstria Neamțului. În 1956, după ce făcuse și stagiul în armată (obligatoriu la acea vreme), a fost hirotonit diacon, apoi, preot.

În 1977, la 50 de ani, a mers în Sfântul Munte Athos. A stat patru ani la Schitul Lacu, apoi s-a stabilit la Schitul Prodromu unde a primit ascultarea de duhovnic pentru obște și pelerini.

S-a mutat la cele veșnice vineri, 10 martie 2023.

Foto credit: Facebook / Schitul Românesc Prodromu – Sfântul Munte Athos

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente