Obștea mănăstirii românești din Irlanda: „Domnul să vă răsplătească!”

„Monahia Iosifia și micuța obște a mănăstirii cu lucrătorii și binefăcătorii ei” semnează un mesaj de mulțumire adresat celor care au contribuit la înființarea Mănăstirii Ortodoxe românești „Izvorul Tămăduirii și Sf. Ciaran” din Irlanda.

Mănăstirea a fost înființată pe locul unui fost așezământ monahal catolic care a aparținut ordinului Ursulinelor. Pentru achiziționarea terenului și a clădirilor, a fost inițiată o colectă, susținută și de actorul american Jonathan Jackson.

Cu mai bine de două luni înainte de termenul limită (31 decembrie 2020), suma a fost acoperită în întregime și cu generozitate de către un donator al cărui nume nu se precizează.

„Plata ultimei rate și confirmarea cumpărării s-a făcut în ziua de 29 octombrie 2020, de ziua Sfintei Anastasia Romana și a Sf. Colman din Kilmacduagh – un sfânt irlandez care a trăit între anii 560-632, nu departe de locul unde este acum mănăstirea noastră”, semnalează mesajul care a fost publicat pe site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM).

Maicile spun că „nevoia de ajutor din partea celor care pot și doresc să ajute rămâne, lucrările sunt încă multe în mănăstire. Mai ales construirea unei biserici în viitor. De aceea puteți și vă rugăm să continuați să ne ajutați”.

„Mulțumim tuturor celor care ne-ați fost alături. Rugăciunile n-au fost în zadar, ci au fost lucrătoare ale minunii. Domnul să vă răsplătească! Vă rugăm, purtați-ne în continuare în rugăciunile dumneavoastră”.

Vezi și: Scriitorul Paul Kingsnorth, botezat la mănăstirea românească din Irlanda, se simte acasă în Ortodoxie


Detalii pentru donații:

*Pentru donații din Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția, UK, SUA, Canada, Australia, se poate folosi în deplină siguranță platforma online GoFundMe accesând acest link.

* Detaliile contului din IRLANDA sunt următoarele: Beneficiar: Romanian Orthodox Church in Ireland; Banca: Bank of Ireland, IBAN: IE98BOFI 9000 3324 4356 07; BIC: BOFIIE2D.

* Detaliile conturilor din ROMÂNIA sunt următoarele: Nume: Marina Brolla, Banca: INGB Centrală, SWIFT: INGBROBU, BIC: INGB, Cont RON: RO69INGB0000999904615996, Cont EUR: RO93INGB0000999909511542.

Contact: monahia Iosifia ([email protected]; Tel: 00353894831802)


Foto credit: MOREOM

Comentarii Facebook


Știri recente