Oaspeți de seamă la Argeș

La 10 septembrie 2014, diplomați de pe toate continentele, ambasadori și adjuncți ai misiunilor diplomatice, precum și membri ai familiilor acestora au descoperit comorile Argeșului, fiind profund impresionați de perfecțiunea arhitecturală a Mănăstirii Curtea de Argeș, precum și de legenda meșterului Manole, pictată cu slove de culoare în interiorul Palatului Episcopal.

Vizita constituie prima ediție a proiectului coordonat de dna. Elena Chiriță – „Diplomați în jurul lumii. Descoperă România!” – „România de la Argeș”, ce are drept scop promovarea comorilor și valorilor României, ale frumuseților naturale, arhitecturale, culturale ale țării noastre, atât de puțin cunoscute în afara granițelor, potrivit eparhiaargesului.ro. De comorile Argeșului s-au bucurat de data aceasta diplomați din toate colțurile lumii: Brazilia, Chile, Uruguay, Venezuela, Maroc, Lituania, Republica Moldova, Olanda, Indonezia, precum și reprezentanți ai României în Venezuela, Maroc, Statele Unite ale Americii, Columbia, însoțiți de o echipă a Editurii Universitare din București. În cadrul acestei prime etape a proiectului pentru care s-a ales ca valoare de început Argeșul, are loc și lansarea unei cărți a cărei autoare este dna. Elena Chiriță – „Diplomați în jurul lumii”.

Încântați și fermecați de frumusețea și istoria acestor locuri binecuvântate, distinșii oaspeți au spus că vor reveni cu siguranță, împreună cu familiile și prietenii lor, să descopere pe îndelete comorile Argeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente