Oaspete din Patriarhia Ecumenică la Biserica ,,Sfântul Nicolae” din Zalău

PS Makarios, Episcop de Hristoupolis şi Vicar al Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol, împreună cu PS Petroniu au oficiat duminică Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Nicolae din Zalău, informează Biroul de presă al Episcopiei Sălajului.

În timpul slujbei, Diaconul Călin-Isaia Stânean a fost hirotonit preot misionar pe seama Protopopiatului Zalău. De asemenea, la momentul împărtășirii clericilor, artista Oana-Carmen Pintea a susținut un recital de colinde.

La final, Episcopul Petroniu a rostit un cuvânt de bun venit adresat PS Makarios și i-a oferit un epitrahil și un omofor. De asemenea, Preasfințitul Părinte Petroniu a prezentat credincioșilor una dintre cărțile scrise de Preasfințitul Părinte Makarios, aceasta fiind tradusă și în limba română.

În continuare, Preasfințitul Părinte Makarios a rostit un cuvânt, la sfârșitul căruia i-a dăruit Preasfințitului Părinte Petroniu un epitrahil și un omofor, iar din partea Sanctităţii Sale Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului, un engolpion.

Apoi, Episcopul Sălajului a oferit cadouri și iconițe cu Sfântul Ierarh Nicolae tuturor copiilor prezenți la sfânta biserică.

Parohia de pe strada Crasnei, aşa cum este ea cunoscută locuitorilor din Municipiul Zalău, a fost înfiinţată în anul 2009.

Foto Credit: Episcopia Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente