Oaspete din Biserica Ortodoxă a Poloniei la Deva. Trei Ierarhi au coliturghisit de sărbătoarea Sf. Ilie

EPDH_20.07.2017_Slujire-Catedrala-Deva-6

Trei ierarhi au coliturghisit astăzi la Catedrala Episcopală din Deva cu prilejul sărbătorii profetului Ilie. Soborul arhiereilor a fost format din:

  • Înaltpreasfințitul Părinte Abel, Arhiepiscop de Lublin și Chełm, din cadrul Bisericii Ortodoxe a Poloniei,
  • Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei
  •  Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala mixtă a Episcopiei Devei și Hunedoarei, dirijată de către părintele arhidiacon Daniel Balea.

Înaltpreasfințitul Părinte Abel a rostit o omilie despre viața minunată a Sfântului Proroc Ilie, care i-a adus denumirea de „slăvit”, apoi le-a vorbit celor prezenți despre viața și organizarea creștinilor ortodocși din Polonia.

La final, înaltul oaspete, aflat în România într-un pelerinaj împreună cu un grup de credincioși din Liublin, i-a oferit în dar ierarhului hunedorean un engolpion și o cruce, dar și un album editat în Polonia despre Biserica Ortodoxă din România.

Episcopul Devei și al Hunedoarei i-a înmânat Înaltpreasfințitului Părinte Abel engolpionul și crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru arhierei, în semn de prețuire și de recunoștință pentru împreuna slujire în această zi de sărbătoare. Totodată, PS Gurie i-a dăruit și o icoană reprezentând pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii Catedralei din Deva.

Ierarhul hunedorean a mulțumit pentru împreună slujire Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, care a adresat credincioșilor un cuvânt de binecuvântare.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…