Oaspete de seamă la Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, participă în aceste zile, cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel, din partea Bisericii Ortodoxe Române, la reuniunea Comisiei internaționale de dialog Ortodoxo-Anglican, care se desfășoară la Colegiul Anglican din Ierusalim. Din partea ortodoxă participă delegați ai Bisericilor Ortodoxe Autocefale iar din partea anglicană, episcopi, teologi, din toate provinciile acestei Comuniuni.

După ce Înaltpreasfinția Sa a avut o întâlnire cu Patriarhul Ierusalimului, transmițând un mesaj din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a participat la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica Reprezentanței Patriarhiei Române din Ierusalim, în ziua de Duminică, 21 septembrie. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția sa a împărtășit credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură precum și binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel, încurajând obștea Reprezentanței Patriarhiei Române în Ierusalim.

Reprezentantul Patriarhiei Române din Țara Sfântă, Arhim. Timotei Aioanei a adresat Înaltpreasfințitului Părinte Nifon un cuvânt de mulțumire pentru binecuvântările și prezența la slujba Sfintei Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…