Oana Sîrbu și Eneli, la Concertul de colinde „Răsăritul cel de Sus”, alături de Tronos și Cantus Domini

Concertul tradițional de colinde „Răsăritul cel de Sus” va fi transmis vineri, 17 decembrie 2021, de la ora 20:00, pe canalele de comunicare ale Centrului de Presă Basilica.

La această ediție concertează Grupul Psaltic Tronos și Corul Cantus Domini. Alături de cele două grupuri vor colinda invitatele speciale Oana Sîrbu și Ileana Maria Popescu cunoscută sub numele de scenă Eneli.

Cântăreața de muzică ușoară și actrița Oana Sîrbu este originară din București, fiind fiica lui Romulus Sîrbu, unul din membrii celebrului cuplu comic-fantezist Anton și Romică de la Teatrul „Constantin Tănase”. De-a lungul carierei, a obținut numeroase premii atât în domeniul muzical, cât și în film.

Artista Eneli (Ileana-Maria Popescu) a început să cânte într-un cor de biserică, la vârsta de 5 ani. A urmat Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, orașul natal, apoi a studiat canto la București. Și-a început cariera prin publicarea de clipuri pe YouTube, apoi a susținut concerte în orașul natal. În prezent are colaborări cu mari artiști și producători de muzică și zeci de milioane de vizualizări pe YouTube.

Grupul psaltic Tronos

Cu o activitate de peste 20 de ani, Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale este unul dintre cele mai apreciate coruri din România, fiind implicat în dezvoltarea și promovarea muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre.

Tronos a fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti.

Numele a fost dat grupului de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2007.

Cantus Domini

Corul bărbătesc Cantus Domini a fost înființat în anul 2013. Fondatorul și dirijorul lui este Arhidiaconul Ștefan Constantin Răzvan, profesor de muzică la Seminarul Teologic Ortodox din București.

Pentru rezultatele obţinute, Patriarhul Daniel i-a premiat în anul 2018 pe membrii corului, apreciindu-le activitatea ca fiind „o mărturisire a credinței în formă artistică, o susținere a rugăciunii și, în același timp, leagă spațiul sacru cu timpul sacru, dar și generațiile între ele, într-o comuniune mărturisitoare”.

De-a lungul existenţei sale, corul a participat la mai multe competiţii internaţionale în Rusia, Grecia, Egipt, Statele Unite ale Americii, precum şi în România.


Vezi imagini de la concertul „Răsăritul cel de Sus” de anul trecut.

Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente