O trupă de teatru formată din tineri arădeni a făcut un turneu european cu o piesă pro-viață

Trupa de teatru pentru tineret „Ardalion” din Arad s-a întors de curând dintr-un turneu european cu piesa pro-viață pe care a pus-o în scenă.

Spectacolul „Așteptarea”, o adaptare a piesei „Dumnezeu iubește” de Zlata Demina, a ajuns la două parohii românești din diaspora: la Ivrea-Torino, în Italia, la invitația Părintelui Marian Preda, și la Parohia „Sf. Cuv. Paraschiva de la Iași și Sf. Cuv. Genevieva de la Paris” din Capitala Franței, la invitația Părintelui Răzvan Ionescu.

„Este un spectacol cu mesaj pro-viață, care  vorbește despre patru femei cu vârste diferite, aflate în ultima perioadă de sarcină”, a explicat Giorgiana Elena Popan, regizor artistic, pentru site-ul eparhial.

„Ele se cunosc, fiind spitalizate în același salon și încep să-și povestească viețile. Dar lucrurile se intensifică pe parcurs și situația devine tot mai vie, comică dar și dramatică, ca-n viață. Povestea acestor femei este povestea oricărei femei sau familii aflate într-o astfel de perioadă critică și importantă a vieții sale.”

„Acest turneu a fost pentru membrii trupei noastre o experiență prin care au avut șansa să-și arate talentul și atitudinea lor față de această situație de viață”, a declarat și coordonatorul trupei de tineri, prof. Tudor Gheorghe Țuglea.

Trupa de teatru pentru tineret Ardalion s-a întors dintr-un turneu în diaspora cu o piesă pro-viață. Sursa foto: Arhiepiscopia Aradului

„Totodată, vizitarea acestor țări europene a reprezentat o șansă de a descoperi și consolida cunoștințele asimilate în școală și oportunitatea de a discuta cu tinerii din comunitățile de români din parohiile care ne-au găzduit.”

Tinerii au avut ocazia de a vizita obiective culturale și duhovnicești din Italia și Franța.

„Ne-am bucurat mai ales de închinarea la Sf. Ambrozie al Mediolanului”, a mărturisit profesorul.

Spectacolul a fost realizat în cadrul unui parteneriat pro-viață încheiat între Asociația Tineri pentru Viață Arad, Arhiepiscopia Aradului și Asociația „Ieromonah Arsenie Boca” din Arad.

Trupa de teatru „Ardalion” îl are ca ocrotitor pe Sf. Ardalion Comediantul.

Sursa foto: Arhiepiscopia Aradului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente