O sută de copii primesc burse din partea Episcopiei Europei de Nord

O suta de copii primesc burse din partea Episcopiei Europei de Nord2

PS Macarie a oferit personal sâmbăta trecută în localitatea Valea Viilor cele o sută de burse lunare de 25 euro copiilor din familii numeroase și cu dificultăți materiale din regiunea Copșa Mică.

Proiectul „Burse pentru copiii săraci din România” aparține Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord și se derulează în colaborare cu Arhiepiscopia Sibiului.

PS Macarie în Parohia Valea Viilor. Foto: Episcopia Europei de Nord

Bonurile valorice au fost oferite la finalul Sfintei Liturghii de Episcopul Europei de Nord, care a atras atenția asupra efectelor egoismului:

„Este cumplit să trăiești într-o stare de părăsire, de neîncredere în semenii tăi, pe care-i vezi doar ca egoiști indiferenți față de necazurile și lipsurile cu care te confrunți. Este cumplit să fii copil și să te uiți cu jind la ceilalți copii care se pot bucura de o viață îmbelșugată și de dragostea celor din jur”, a mărturisit ierarhul.

Preasfinția Sa a îndemnat la solidarizarea pentru copiii fără vină care trăiesc în lipsuri.

„Au dreptul să se bucure ca și ceilalți copilași! Să vadă că celorlalți le pasă de ei, să aibă șansa de a simți nu frustrare și furie pentru că sunt disprețuiți de ceilalți, ci recunoștință și mulțumire pentru că, iată, există omenie, au om care să le ușureze necazurile. Să fim, așadar, oameni pentru acești frați mai mici ai noștri!”

PS Macarie a slujit sâmbătă, 28 aprilie 2018, în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Valea Viilor împreună cu PS Ilarion Făgărășanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, informează site-ul oficial al Episcopiei Europei de Nord.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente