O serie de noi rugăciuni și slujbe sunt cuprinse în ediția 2019 a Molitfelnicului

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române (IBMO) a apărut ediția 2019 a Molitfelnicului care cuprinde „noi rugăciuni și slujbe pentru binecuvântarea familiei, a unor instituții și profesii, a căilor și mijloacelor de transport, dar și rugăciuni diversificate pentru bolnavi, pentru cei ce se luptă cu patimile și pentru cei întemnițați”.

Adaosurile vin ca o nevoie firească menită să răspundă cu promptitudine „cerințelor pastorale ale timpului prezent”, se precizează în Prefața volumului.

Au fost aduse îmbunătățiri atât din punct de vedere al limbajului și al indicațiilor tipiconale, cât și al împărțirii conținutului „pentru o săvârșire cât mai corectă și responsabilă a Sfintelor Taine și ierurgii”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel consemnează în Prefață că Molitfelnicul – ediția 2019 „va fi de un real ajutor clericilor în lucrarea liturgică și pastorală a Bisericii”.

În Biserica Ortodoxă Română, Molitfelnicul a fost tradus parțial din secolul al XVI-lea. Demersul a contribuit la întărirea solidarității dintre românii ortodocși și la păstrarea unității de credință și de neam.

Primul Molitfelnic în limba română a fost tipărit în 1681 la Iași de Sfântul Mitropolit Dosoftei al Moldovei („Molitvălnicul de-nțăles”).

Ediția 2019 a Molitfelnicului poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti

Comentarii Facebook


Știri recente