O secţie a Spitalului Judeţean Arad, renovată prin contribuţia Bisericii, a fost binecuvântată de Arhiepiscopul Timotei

Arhiepiscopul Timotei a binecuvântat miercuri cel de-al doilea etaj al compartimentului de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului de Urgență Județean Arad, secţie ce a beneficiat recent de o renovare totală.

Arhiepiscopia Aradului a fost principalul sponsor al lucrărilor de renovare, donând aproape 100 000 lei. Sumă a fost colectată din parohiile arădene urmare inițierii campaniei umanitare de Sectorul Social Filantropic și Misionar al eparhiei.

În omilia sa, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh, dar şi despre dragostea și purtarea de grijă pe care trebuie să le oferim copiilor.

În încheierea cuvântului său, ierarhul a mulţumit tuturor ostenitorilor, binefăcătorilor, conducerii spitalului şi cadrelor medicale pentru buna colaborare.

„Cu drag pentru viitor”

Proiectul destinat renovării spitalului, intitulat „Cu drag pentru viitor”, a fost inițiat anul trecut de tânăra Anamaria Nyeki Popa, președinta Asociației Cetatea Voluntarilor din Arad, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Proiectul și-a propus reabilitarea întregului compartiment desfășurat pe trei nivele, pentru a corespunde normelor legale prevăzute în vederea obținerii autorizației sanitare și nu în ultimul rând, pentru a atinge standardele europene.

Primul etaj a fost reabilitat anul trecut, slujba de sfiinţire fiind oficiată în 7 decembrie de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei.

În cadrul campaniei de strângere de fonduri au fost implicați mii de arădeni și mai multe instituții care au înțeles importanța unui spital ultramodern pentru copiii bolnavi.

Lucrările de renovare vor continua demisolul clădirii, până acum fiind finalizate cele două etaje.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente