O săptămână pe urmele pașilor lui Eminescu în așezămintele și centrele educaționale ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei

Copiii din așezămintele sociale și centrele educaționale din cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei au organizat în această săptămână o serie de manifestări cultural-artistice prin care l-au aniversat pe marele poet național Mihai Eminescu. Sub genericul „O săptămână pe urmele pașilor lui Eminescu” copiii au organizat spectacole de poezie, concursuri de cultură generală dar și întreceri de lectură sau recitare din opera lui Mihai Eminescu, după cum informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Momente aniversare la Centrul Educațional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș

Cei 25 de copii de la Centrul Educațional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș l-au aniversat în această săptămână pe marele poet național Mihai Eminescu. Copiii au pregătit un program special cu poezii și cântec eminescian și un concurs de cultură generală pe teme legate de opera lui Mihai Eminescu. Înaintea acestui eveniment, în cadrul atelierelor de creație ale centrului educațional, copii au realizat un panou expozițional și semne de carte pe care au inscripționat versuri din cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu.

Centrul Educațional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș funcționează pe lângă așezământul social cu același nume și este coordonat de părintele Ovidiu Nicolae Pop. În cadrul centrului educațional, 25 de copii beneficiază zilnic de o masă caldă și o gustare, sprijin în realizarea temelor, susținere în dezvoltarea personală, după principii moral-creștine sănătoase și în comunicarea eficientă între ei, totul în vederea unei bune integrări în societate. Centrul Educațional funcționează în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a 500 de elevi din regiunile Centru si Vest prin crearea unei rețele de 16 Centre educaționale în județele: Alba, Mureș și Timiș.

„Mihai Eminescu mai aproape de noi” la Așezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia

Marele poet Mihai Eminescu a fost omagiat și de copiii ocrotiți în cadrul Așezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia în cadrul proiectului educațional „Mihai Eminescu” mai aproape de noi”. Aceștia au organizat diferite activități culturale în cadrul cărora au aflat informații importante despre viața și activitatea literară a lui Mihai Eminescu

„Proiectul și-a propus cunoașterea de către copii a operei lui Eminescu dar și dezvoltarea dragostei pentru literatura română. În cadrul proiectului, copiii au aflat informații importante cu privire la biografia și activitatea literară a lui Mihai Eminescu și am audiat împreună poezii și cântece. Copii și-au demonstrat talentul recitând poezii și au demonstrat că știu foarte bine opera marelui poet la concursul literar – „Mihai Eminescu prin ochi de copil” a explicat părintele Marcel Duda, coordonatorul Așezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia. Pentru talentul lor, copiii au fost răsplătiți cu diplome.

Așezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia funcționează în cadrul rețelei sociale a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia oferind găzduire, servicii educative și de consiliere pentru 13 copii și tineri cu vârste între 7 și 21 de ani. Centrul a fost înființat în anul 2003 în urma unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Județean Alba – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Consiliul Local Alba Iulia – Serviciul Public de Asistență Socială și Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz Germania.

Comentarii Facebook


Știri recente