O săptămână altfel cu Radio Lumina

Postul de radio „Lumina” al Episcopiei Severinului și Strehaiei a primit în această săptămână vizita unor oaspeți dragi, elevi de la mai multe școli din municipiul Drobeta Turnu Severin, dup[ cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Cei mici au luat parte la o serie de activități intructiv-educative și recreaționale organizate de realizatoarea emisiunii „Păhărelul cu nectar”, Dana Vasilica Mazilița.

Vizitele se înscriu în cadrul programului „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”, derulat la nivel național, program ce își propune implicarea elevilor și a dascălilor în activități non-formale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-școlare și competențele în domenii cât mai diverse și interesante.

Primii care au poposit la postul de radio creștin au fost elevii Școlii „Dimitrie Grecescu”. Ei au înregistrat poezii dedicate sfintelor sărbători pascale, care vor fi difuzate în edițiile speciale de Paște ale emisiunii „Păhărelul cu nectar” .

Au mai trecut pragul instituției media și elevii Școlii Gimnaziale Nr.3, elevii Colegiului Tehnic Decebal, elevii Școlii Gura Văii și cei ai Școlii Gimnaziale nr.6 din Drobeta Turnu Severin

Copiii au făcut cunoștință cu câțiva dintre realizatorii programelor Radio Lumina și au recitat poezii și cântecele pentru emisiunea lor preferată – „Păhărelul cu nectar”.

Cu toții au fost răsplătiți cu dulciuri și semne de carte inscripționate cu sigla emisiunii „Păhărelul cu nectar”.

Mult îndrăgita emisiune se difuzează în fiecare zi la ora 13:00 și în reluare seara, de la ora 20:30 și cuprinde povești religioase și laice, cântece, poezii și rugăciuni pentru copii, precum și concursuri interactive pe diferite teme religioase, ce au un caracter moral-educativ.

Comentarii Facebook


Știri recente