O săptămână a solidarității: 6 exemple

Săptămâna ce se încheie ne-a adus câteva exemple care arată puterea solidarității din Biserică în folosul celor care traversează perioade dificile.

1.

Primul exemplu a venit din parohia Dealu Mare, Dâmbovița. O femeie din localitate a rămas fără locuință din cauza unui incendiu. În urma colectei organizate de Pr. paroh Florin Alexandru Popa, persoana a primit luni, 25 ianuarie, suma de 10.700 de lei pentru refacerea casei.

2.

De la Argeș, din satul Vulpești a venit al doilea exemplu care se încadrează la Binele de știut și de urmat. În cadrul proiectului social-filantropic al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Pr. Burcea Adrian de la parohia Vulpești a oferit unei familii cu mulți copii, daruri constând în: alimente, haine, obiecte de igienă personală, dulciuri, medicamente, pentru a trece cu bine peste momentele grele în care se află.

3.

Din nou în Dâmbovița, la Parohia Butimanu joi, 28 ianuarie, preotul paroh Constantin Iordăchescu împreună cu membrii Comitetului parohial de tineret au dăruit lemne de foc unor familii fără posibilități materiale din localitate.

4.

Rămânem în Arhiepiscopia Târgoviștei cu al patrulea exemplu. La nivelul protoieriilor: Târgoviște Sud, Târgoviște Nord, Titu și Găești s-a organizat o colectă pentru ajutorarea unui copil și a unui adult, care se confruntă cu grave probleme de sănătate. Suma totală strânsă pentru cele două persoane a fost de 58.000 lei și le-a fost oferită, joi, 28 ianuarie, de către reprezentanții Bisericii.

5.

Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului a acordat joi, 28 ianuarie, un sprijin financiar în cuantum de 41.178 lei, necesar pentru tratamentul unei tinere, diagnosticată cu Limfom Hodkin (cancer la ganglionii limfatici).

6.

Comunitatea parohială și Părintele Daniel-Ilie Colceriu de la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Braşov – Bartolomeu au oferit copiilor din trei familii fără posibilităţi materiale din Braşov şi Săcele, dar şi celor 350 de copii îngrijiţi la Valea Screzii mai multe daruri, între care: laptopuri, calculatoare și alte dispozitive pentru şcoala online.


Prin motto-ul „Binele de știut” și prezentarea acestor fapte bune, Agenția de știri Basilica urmărește să fie nu doar un mediu de informare, ci și de impulsionare spre acțiune, spre viață duhovnicească, spre utilizarea modelelor de bună practică în domeniul filantropiei.

Vezi și: Basilica.ro: o agenție de știri fără breaking news

Sursă foto: godbegod.com

Comentarii Facebook


Știri recente