O precizare importantă: Basilica.ro este o agenție de știri

Orice aniversare este un bun prilej de autoanaliză. Ceea ce face și redacția noastră la împlinirea a 13 ani de activitate. Astfel, am observat o greșeală frecventă de percepție asupra Agenției de știri Basilica. Adesea, orice articol de presă apărut pe Basilica.ro este greșit etichetat drept „poziție oficială a Bisericii”.

Transmitem mai ales poziția Patriarhiei Române, dar nu ne limităm la acest lucru.

Basilica.ro este o agenție de știri care există ca să transmită rapid și eficient tot ceea ce se întâmplă relevant la nivelul întregii lumi ortodoxe.

Suntem o agenție de știri și aparținem Patriarhiei Române. În mod firesc, transmitem cu prioritate comunicatele Patriarhiei Române, promovăm mai ales mesajele Patriarhului Daniel și acționăm în deplin acord cu poziția Biroului de Presă al Patriarhiei Române. Cu toate acestea, nu orice articol produs sau preluat de redacția Agenției de știri Basilica reprezintă poziția oficială a Patriarhiei Române.

Site-ul Basilica.ro este foarte clar structurat. Avem secțiune dedicată comunicatelor de presă ale Patriarhiei Române și categorie specială unde apar predicile sau mesajele Patriarhului.

Mai departe, fluxul de știri religioase este divers așa cum e și viața Bisericii. Suntem permanent în contact cu toate eparhiile Patriarhiei Române și nu numai, cu Bisericile Ortodoxe surori, dar și cu parohii românești din cele mai îndepărtate locuri ale lumii cum sunt cele din Africa, Japonia, SUA ori Australia. Urmărim și ce scriu colegii din presa laică pentru a prelua știrile relevante publicului nostru. Găsești pe Basilica.ro știri culturale din artă, turism, ecologie sau chiar sport.

Criteriul de relevanță Basilica.ro sau „Binele de știut”

Pentru a fi și mai conciși, îți prezentăm și rețeta după care ne selectăm subiectele de știri: „Binele de știut”. Această expresie este pentru noi mai mult decât un motto. El reprezintă în același timp crezul Basilica.ro și criteriul după care ne selectăm ceea ce punem pe ecrane.

„Binele de știut” arată că transmitem tot ceea ce contează pentru omul de bine, pentru creștinul ortodox care nu este în căutare de conflicte nejustificate, de cancan, de insinuări diverse ori de manipulare. Publicul nostru știe că îl ferim de unele tulburări și este conștient că dacă există o problemă reală vom indica mai degrabă soluția decât aspectul negativ sau conflictual.

Ajută-ne să te ajutăm!

Redacția Basilica.ro este formată din 8 persoane. O echipă mică, dar foarte prezentă și efervescentă când vine vorba de evenimente religioase. De aceea, dacă ne poți furniza un subiect important de știre nu ezita. Scrie-ne oricând la [email protected] sau pe conturile noastre de socializare. Așteptăm, de asemenea părerea ta despre activitatea noastră și orice sugestie de îmbunătățire.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente