O parohie ilfoveană a primit un fragment din moaștele Sf. Efrem cel Nou

Parohia Mogoșoaia 2 din Protoieria Ilfov Nord a primit duminică un fragment din moaștele Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou, unul din ocrotitorii comunității.

Sărbătoarea a început în Duminica Ortodoxiei cu slujba de sfințire a raclei care adăpostește fragmentul de moaș­te. Părintele Cristian Burcea, Protopop de Ilfov Nord, a sfințit racla, care a fost realizată la Atelierele Patriarhiei Române.

În continuare, Sfânta Liturghie a fost oficiată în Paraclisul „Sf. Ier. Nicolae” al parohiei, biserica aflându-se în prezent în construcție.

„Am simțit ziua de astăzi ca pe un dar al lui Dumnezeu pentru credin­cioșii Parohiei Mogoșoaia 2, care au o mare evlavie pentru Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou. Aceștia și l-au dorit ca ocrotitor încă din anul 2015, când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat înalta binecuvântare ca această parohie să fie ocrotită de Maica Domnului, de Cuviosul Efrem și de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, a declarat Părintele Cristian Burcea.

„Credincioșii și-au dorit tot de atunci să aibă un lăcaș de rugăciune, însă au trecut prin foarte multe încercări. Abia în luna mai a anului 2018 a fost sfințit acest paraclis și a fost pusă piatra de temelie pentru biserica mare”, a continuat părintele protopop, care și-a exprimat aprecierea pentru activitatea Părintelui Paroh Iulian Răducă.

„Membrii acestei comunități au simțit ziua de astăzi ca pe o încununare a eforturilor lor de până acum, rugân­du-se pentru mijlocirea Sfântului Efrem, ocrotitorul lor”, a încheiat Protopopul de Ilfov Nord.

La final, părintele protopop a oferit, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o distincție de vrednicie familiei Vicențiu și Elena Filip, care a contribuit la confecțio­narea raclei.

Fragmentul din moaștele sfântului a fost oferit în dar de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Oplon” din Arhiepiscopia Atenei, Grecia.

Sursa foto: Ziarul Lumina

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente