Fondurile obţinute în urma valorificarii icoanelor pictate de copiii din Parohia Timișoara-Blașcovici vor fi donate Eparhiei ortodoxe de Rwanda și Burundi, informează Mitropolia Banatului.
Expoziția lucrărilor realizate în cadrul atelierului „Sfântul Apostol Luca” a avut loc în cadrul Târgului meșterilor populari de la Muzeul satului bănățean din Timișoara din perioada 21-23 septembrie.
Timp de trei zile, copiii înscriși la atelierul de iconografie Timișoara-Blașcovici au fost prezenți alături de alți 70 de artiști și meșteșugari tradiționali veniți din întreaga țară la a noua ediție a Târgului meșterilor populari.
Aceștia au prezentat peste 20 de icoane pe sticlă, realizate sub îndrumarea diaconul iconar George Giurgiu, inițiatorul și coordonatorul atelierul parohial.
„Participarea la acest târg a fost o premieră pentru copiii noștri și totodată o încununare a eforturilor depuse în ultima vreme în cadrul întâlnirilor noastre de la biserică” a spus părintele George Giurgiu.
Părintele diacon a precizat că participanții la atelierul de pictură al parohiei au ales să dea un caracter caritabil întregii acțiuni, hotărând ca „întreaga sumă colectată în urma valorificării lucrărilor să fie donată Eparhiei de Rwanda și Burundi”.
Atelierul de icoane
Atelierul de icoane pe sticlă „Sfântul Apostol Luca” al Parohiei Timișoara-Blașcovici a fost înființat în anul 2016 la inițiativa diaconului George Giurgiu, care a absolvit specializarea artă sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
Cursurile au loc în fiecare vineri de la ora 18:00 în biserica parohială din Timișoara, strada Taborului nr. 3A și sunt dedicate atât copiilor din parohie, cât și celor din alte parohii timișene.
Pentru a încuraja apropierea cât mai multor copii și tineri de Biserică, fără a fi împiedicați de situația lor materială sau socială, materialele și toate cele necesare desfășurării activității atelierului sunt asigurate de parohie în mod gratuit.
Foto credit: Mitropolia Banatului