O parohie din Spania a primit de hram un fragment din moaștele Sfintei Ecaterina

Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a oficiat duminică Sfânta Liturghie de hram în Parohia „Sfânta Ecaterina” din Fuenlabrada, Spania.

Cu ocazia hramului, ierarhul a adus un fragment din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina, oferite parohiei de Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei.

În cuvântul adresat credincioșilor, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a spus că Sfânta Ecaterina „deși era tânără, frumoasă, înțeleaptă și foarte bogată, atunci când L-a cunoscut pe Mântuitorul Hristos a fost în stare să lase toate în urmă pentru dragostea Lui, chiar să-și dea viața pentru El”.

Arhiereul vicar a încheiat cuvântul cu îndemnul: „să ne rugăm Sfintei Ecaterina din toată inima să ne sporească înțelepciunea și harul, ca să putem primi și împlini poruncile dumnezeiești din fragedă copilărie și până la ultima răsuflare”.

La finalul slujbei, Preotul Paroh Vasile Alexa a mulțumit ierarhului pentru că parohia pe care o slujește a primit un fragment din cinstitele moaște ale Sfintei Ecaterina.

Sfânta Ecaterina este cinstită în data de 25 noiembrie. Slujba de hram a fost oficiată la trei zile distanță, duminica, pentru a favoriza prezența celor care lucrează în timpul săptămânii sau care vin de la distanțe mari.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă română a Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente