O parohie din München și-a serbat cu anticipare hramul secundar. A fost hirotonit preotul care va sluji la Dachau

Sâmbătă, Parohia „Nașterea Domnului” din München și-a sărbătorit anticipat cel de-al doilea hram, „Sf. Cuv. Parascheva de la Iași”. Slujba, oficiată de Mitropolitul Germaniei, a inclus și o hirotonie pe seama noii parohii de la Dachau.

Ierarhul a slujit împreună cu mai mulți preoți și diaconi din Germania, Austria și Belgia: Părintele Paroh Alexandru Nan, Protopop de Bavaria, Părintele Dumitru Aman de la Parohia Garmisch-Partenkirche, Părintele Sergiu Rusu de la Parohia Freising, Părintele Mihail Baku de la Fürstenfeldbruck, Părintele Ovidiu Cozma din Feldkirch (Austria), părintele Dorian Molete de la Bruxelles (Belgia), Părintele Misionar Iulian Dulgheru și diaconii Dumitru Dura, Secretar eparhial, Marius-Petrică Ciorbea și Nicolae Canciu de la München.

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, Parohia „Nașterea Domnului” din München și-a sărbătorit anticipat al doilea hram. Mitropolitul Germaniei a hirotonit preot pentru Parohia Dachau. Foto: Parohia „Nașterea Domnului” München

În cadrul liturghiei, Diaconul Nicolae Canciu a primit harul preoției și va sluji la parohia în formare de la Dachau.

În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Serafim a vorbit despre originea sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului, subliniind două dintre multele ei virtuți: smerenia și ascultarea.

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a subliniat și contribuția Maicii Domnului la lucrarea de mântuire a neamului omenesc („Fie mie după cuvântul tău”).

Referindu-se la virtutea ascultării, Mitropolitul Serafim a citat un sfânt contemporan, pe Sf. Iosif Isihastul, care spunea că, într-o înțelegere corectă pe linia tradiției Sfinților Părinți, ascultarea poate fi mai mare decât Sf. Scriptură și chiar decât Sfânta Euharistie.

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, Parohia „Nașterea Domnului” din München și-a sărbătorit anticipat al doilea hram. Mitropolitul Germaniei a hirotonit preot pentru Parohia Dachau. Foto: Parohia „Nașterea Domnului” München

Înaltpreasfințitul Serafim i-a felicitat la final pe noul preot hirotonit, Nicolae Canciu, urându-i o preoție lucrătoare, și pe Protopopul Alexandru Nan pentru inițiativa înființări mai multor parohii în landul Bavaria.

La agapa de după hram, cantautorul Ovidiu Bucșe, violonista Ramona Bolojan și Părintele Ovidiu Cozma au oferit un moment artistic.

Parohia ortodoxă românească „Nașterea Domnului“ din München, cea mai veche din Bavaria, își serbează hramul secundar anticipat, în ziua în care Biserica cinstește Acoperământul Maicii Domnului. Parohia Dachau are hramurile „Acoperământul Maicii Domnului“ și „Sf. Alto”.

Foto credit: Parohia „Nașterea Domnului” München

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente