O parohie din județul Argeș a testat gratuit 300 de persoane pentru noul coronavirus. Toate testele au fost negative

De acum, credincioșii parohiei „Sf. Ier. Nicolae” Turculești din comuna argeșeană Călinești pot participa fără teamă la slujbe. Marți, parohia a încheiat testarea gratuită a 300 de persoane pentru prezența virusului SARS-Cov-2. Toate testele au ieșit negative.

Acțiunea s-a desfășurat în curtea bisericii parohiale, unde a fost amenajat un cort. Au participat atât enoriași ai parohiei, cât și credincioși din alte localități ale protoieriei Topoloveni.

Testarea a fost făcută de dr. Eliza Toma, medic specialist în Medicina de Familie. Aceasta a folosit teste rapide care detectează prezența celor două tipuri de anticorpi: cei care luptă cu boala în timp real și cei care oferă protecție după încheierea bolii. Rezultatele au arătat că niciun participant nu fost expus la virus.

Campania, intitulată ,,Împreună pentru a fi bine”, a fost realizată sub directa coordonare a Sectorului Social Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și cu aprobarea Direcției de Sănătate Publică Argeș și a autorităților locale. Eparhia își propune să continue acțiunile de testare cu teste de anticorpi.

În timpul stării de urgență, Arhiepiscopia Argeșului a donat echipamente și produse medicale în valoare de 50.000 de lei pentru Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești și teste rapide pentru detectarea noului coronavirus Spitalului de Pneumoftiziologie din Valea Iașului.

Foto: Facebook / Parohia Sf. Ierarh Nicolae Turculesti – Calinesti

Comentarii Facebook


Știri recente