O parohie din Germania oferă o tabără la mare pentru 30 de copii din Vaslui

Parohia „Sf. Ier. Spiridon” și „Sf. Mc. Petronilla” din Münster, Germania, a oferit pentru 30 de copii din localitățile vasluiene Brăhășoaia și Călugăreni o tabără la mare. Proiectul se numește „Vacanța la mare” și se desfășoară în perioada 22-27 august.  

„Este o bucurie pentru noi toți, cei de aici din Münster, că aflându-ne la 2000 de kilometri de țară, am putut să trimitem treizeci de copii din județul Vaslui, să vadă și ei pentru prima dată marea. Și desigur, pentru majoritatea lor, această ieșire este și prima lor vacanță”, a declarat Preotul paroh Dimitrie Ursache pentru Radio Trinitas.

În perioada 29 august – 2 septembrie, o a doua serie de copii va beneficia de o tabără la mare, parte a proiectului parohiei din Münster. Cei 15 copii din localitatea nemțeană Bălușești vor fi însoțiți șase adulți.

Anual credincioșii din parohia germană ajută persoanele cu posibilități financiare reduse din țară. Până acum ei au și reconstruit trei case pentru familii din Vaslui și Neamț, se arată pe site-ul oficial al Mitropoliei Germaniei.

Sursă foto: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente