O parohie din Brăila a donat maternității din oraș aparate de monitorizare pentru bebelușii prematuri

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Brăila a donat vineri maternității de la Spitalul Județean de Urgență Brăila două aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, destinate bebelușilor născuți prematur.

După consultări cu medicii maternității, reprezentanții parohiei au achiziționat aparatele în valoare totală de 9.000 de lei, pe care le-au oferit cu toate accesoriile necesare.

La donație, parohia a adăugat și icoane, cărți de rugăciune și agheasmă de la sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii“. Acestea au ajuns la personalul medical și la mamele internate.

Aparatele sunt esențiale pentru a salva copiii născuți prematur și pe cei care suferă de diverse afecțiuni.

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” va mai dona și un aparat performant de oxigenoterapie pentru secția de Terapie Intensivă a spitalului.

România este țara cu cea mai mare mortalitate infantilă din UE, conform unor statistici oficiale publicate la finele anului trecut de G4media.ro.

Nou-născuții prematuri pot fi îngrijiți doar în reședințele de județ, iar pentru cei cu riscuri majore există secții de terapie intensivă special dotate doar în 14 orașe.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente